Photo by Celeste Veurman

Wat is Mermaiding?

Mermaiding is de internationale naam voor het zwemmen met een speciaal gemaakt zeemeermin staart. Mensen van alle leeftijden en hoeken van de wereld voelen zich gegrepen door dit waar gemaakte sprookje. Met hoge kwaliteit monofinnen en realistische stoffen staarten, ontmoeten zeemeerminnen (en meermannen) elkaar in een zwembad of natuurwater als een zogenaamde ‘Pod’ (engels voor ‘school’). De community is prachtig en inclusive, zie maar de recente Netflix docuserie “Mer people” voor een exclusieve kijk in de wereld van mermaiding.

De verwonderde blik in kinderen hun ogen, als mede de volwassenen, laat zien dat dromen de wereld nog niet uit zijn. Soms komen sprookjes echt uit, en sinds ik de eerste Amsterdamse Pod meeting initieerde in 2018, zwem ik regelmatig samen met   zeemeerminnen in heel Nederland en daarbuiten!

Zeemeerminnen optreden voor 50 jaar Hoog Catharijne, met collega Mermaid Liara

Zeemeerminstaarten

Zwembare staarten komen in verschillende soorten. Behalve de prachtige, kleurrijke (scuba)stoffen staarten, bestaan er ook state-of-the-art staarten gemaakt van hoge kwaliteit silicone. Deze staarten hebben ‘echte’ 3D schubben en vinnen die super realistisch bewegen in het water. Zie ook de video hieronder. De dikke silicone "huid" verbergt succesvol de knieën en enkels en behoudt zo de illusie perfect. Waar kinderen genoegen nemen met een stoffen staart, en een echte zeemeermin in zien, zijn volwassenen pas echt onder de indruk bij een silicone staart model!

Ik ben ontzettend blij en dankbaar in bezit te zijn van de silicone staart en accessoires afgebeeld in deze foto. Ontworpen door mij, handgemaakt door PicSew, deze staart “Sarina” is one-of-a-kind.

Zeemeermin entertainment

Ooit eens bedacht om een echte zeemeermin op uw event uit te nodigen? Als zeemeermin kan ik shows en acts geven op verschillende manieren. Het mooiste is natuurlijk in het water zoals een zwembad, meer of de zee. Een combinatie van op de kant dansen, gracieus aan de oppervlakte zwemmen, rollen en duiken geeft toeschouwers het echte mythisch gevoel. Nog mooier is een onderwater optreden in een glazen aquarium of water tank. Deze is te huren via mij. Dit is zonder twijfel de meest buitengewone en fascinerende act die ik kan aanbied.

Foto: Opening Van der Valk hotel Schiedam.

Geen water mogelijkheden?

Geen probleem! Een circus stijl act als zeemeerming brengt het publiek helemaal naar een oldtime freakshows, of een high end 'Las Vegas style' show afhankelijk van de act en kostuum. Mijn circus achtergrond komt hier goed van pas wanneer ik in aerial silks/tissue, hoepel of trapeze hang en speciale trucks uitvoer. Ook staat een zeemeermin heel mooi op een schommel, troon of opblaasschelp. Ik kan op deze manier perfect interacteren met het publiek, fotos maken en verhalen vertellen van het leven in de zee.

Aerial tissue act

Zeemeermin in actie

Deze onderwater video gaat over het verdwijnen van koraal en de gevolgen voor het leven onderwater. Samen met onderwater videograaf Audita Harsono hebben we dit project geshoot bij het bijzondere kunst sculptuur van Jason DeCaires Taylor, welk helpt koraal opnieuw te groeien. Met scuba gear en al voeren we naar Gili Meno, Indonesie en hebben ondanks de grote golven, toch heel mooie beelden kunnen maken. Ik ben altijd extra enthousiast om aan zulke projecten te mogen meewerken!

Meer zien? Bezoek de video pagina voor alle mermaid en onderwater footage!

Kies jou mermaid!

Bekijk hier mijn zeemeermin repetoire, en de beste shots van mijn onderwater shoots over de jaren.

Kies uw favoriet of overleg samen welke ‘mersona’ het best past bij uw event of project!

Tevens krijg u hier een goed beeld van de prachtige mogelijkheden die een onderwater setting kan bieden. Zowel voor foto of video brengt een onderwater canvas een mysterieuze, dromerige sfeer.

Een echte zeemeermin inhuren?