" Wat we dromen wordt onze realiteit " 

Hi, ik ben Lisa Elvee

Een Nederlandse performance artiest, zeemeermin, kostuummaker, danser en dromer. Ik ben het allergelukkigst wanneer ik mijn creative ideeën tot leven kan brengen en delen met de wereld. Ik ben heel visueel ingesteld. Een mooi totaal plaatje neerzetten is mijn kracht. Andere mensen een sprankel licht, vuur of magie bezorgen, vult mij met energie en geluk.

Maar laat me eerst iets vertellen over mezelf vertellen...

Het lijkt wel een sprookje, maar…

Ik leefde niet altijd in een wonderwereld. Voor een lange tijd ben ik depressief geweest. Vanaf jonge leeftijd ontsnapte ik aan mijn omgeving in boeken en films over andere werelden met elfen, magie en avontuur. Dit werd lastiger naarmate ik ouder werd en een pad moest kiezen en de toekomst dichtbij kwam. Ik had de grootste moeite mezelf te vinden en waar ik goed in was. Het leek een onmogelijke keuze en de wereld leek zo moeilijk en koud om mij heen.

 

Tot er iets magisch gebeurde...

Ik liep langs een kraampje met jongleer spullen, waaronder “Poi”. Poi spinnen is een vorm van flow arts met 2 ballen aan touwtjes die je om je heen kan zwaaien en trukjes mee kunt doen. Het leek zo onzinnig op het eerste gezicht, maar vanaf het moment dat ik het  probeerde had ik immens veel plezier. Ik bleef uren oefenen naast dat kraampje en voor het eerst in mijn leven realiseerde ik me dat ik volkomen gelukkig kan zijn in het hier en nu, met iets dat totaal geen doel of nut heeft. Ik kocht een set en daar begon het allemaal mee. Ik leerde talloze andere disciplines aan waarbij beweging, leren en creativiteit centraal staan. Zonder dat ik het door had, werd ik er goed in! Het trok me uit mijn depressie, gaf me een passie en daarmee motivatie om te werken aan iets.

 

Bodyart by Lily UV bodypaint

En hier zijn we dan...

met een waar wonderland om me heen gebouwd, mag ik de mooiste shows en optredens verzorgen over heel de wereld, samen met de beste in het vak.

Je kunt je wel voorstellen dat ik nog steeds van alles wil uitproberen en leren! Niet alleen omdat het super leuk is, maar omdat ik heb gezien dat als je iets echt leuk vind, het makkelijk is om eraan te werken en succesvol te zijn.

 

Mijn doel met mijn kunst en shows is om mensen een lach op het gezicht, en verwondering in hun hart te toveren. En hopelijk ook te inspireren om hun eigen dromen realiteit te maken.